På Vestermarkskolen har vi årligt tre skolefester; én for hhv. indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen.

Indskolingen holder skolefest i juni måned. Hvis vejret er til det, foregår hele arrangementet udendørs. Festen starter sidst på eftermiddagen, hvor 3. årgang laver en forestilling for indskolingens elever og familier inden der spises medbragt mad, der indtages på rigtig picnicmaner på tæpper rundt omkring på udendørsarealerne. Derefter sker der flere ting: 0. og 1. årgang står for forskellige aktiviteter, og 2. årgang sælger kage og kaffe/te, hvor indtjeningen går til deres lejrskole i Vindebyøre i 3. klasse. Derudover er der mulighed for at prøve kræfter med flødebollekasteren. Nogle år arrangeres der tillige markedsdag sammen med festen, hvor indskolingens elever får solgt ud af deres legesager, og køber lidt nyt med hjem fra kammeraternes boder, så når maden er pakket væk, kommer legetøjet frem, og udstilles på de medbragte tæpper, hvor det forhåbentlig snart skifter ejermand.

3. årgangs sommerforestilling

Mellemtrinnets skolefest afholdes altid den sidste torsdag før påskeferien. Her er det 6. årgang, der inviterer til teater i kantinen. Hele ugen op til, er der travlhed med prøver, kulisser, kostumer m.v., og der er adgang forbudt for alle andre, indtil torsdag formiddag, hvor indskolingen og udskolingen er inviteret til generalprøve. Om aftenen er mellemtrinnet inviteret sammen med deres familier. Efter forestillingen sælger 5. årgang mad, samt kage, kaffe og te. Overskuddet herfra går til lejrskolen på Bornholm senere på foråret. 4. årgang slår dørene op til diskotek, dåse- og pilekast, hvor man kan vinde præmier for det perfekte skud. Også her går overskuddet til 5. årgangs lejrskole.

6. årgangs teaterforestilling

På tærsklen til vinter, er det tid for udskolingens skolefest, der også bindes sammen omkring en forestilling. Her er det 9. årgang, der opfører årets revy, hvor der er plads til at karikere et udvalg af skolens personale. Også her, er der forment adgang til kælderen i ugen op til forestillingen, indtil dørene åbnes for generalprøve om formiddagen.

Inden aftenens fest, har 7. og 8. årgang travlt med at pynte op og dække borde i klasseværelser samt i området omkring c-gang og kontor-gang til café og fællesspisning om aftenen, hvor hver familie har en ret med til et fælles tagselvbord i hver klasse. Efter maden er der revy i kælderen, og bagefter sælger 7. årgang kage, kaffe og te til de fremmødte forældre, mens det yngre publikum slår sig løs på dansegulvet i gymnastiksalen.

9. årgangs revy

6. april 2017