På Vestermarkskolen har det igennem mange år været muligt for eleverne at købe sund og billig mad i spisepausen. Siden januar 2015 er kantinen blevet bestyret af Annamari, der også er et kendt ansigt i indskolingen, hvor hun både er med i undervisningen samt i SFO’en.

Kantinen er placeret lige neden for trappen i samlingssalen, og har åbent hver dag fra kl. 11.30-12.15 i det store spisefrikvarter. Er der større arrangementer i salen, flyttes salget op i madkundskablokalet. Enkelte dage er der helt lukket - typisk på skolens anderledes dage. Når der sker ændringer af denne slags, meldes det ud via forældre- og elevintra.

Mad- og måltidspolitik

I kantinen kan eleverne købe mad og drikkelse, der afspejler principperne i skolens mad- og måltidspolitik, der er udarbejdet ud fra Svendborg Kommunes overordnede, tilsvarende politik.
Det betyder at følgende efterleves i sortimentet:
Følgende elementer tænkes ind:
Sammensætning af udvalget i boden:
Endvidere er der fokus på madspild, hvilket søges undgået ved, at sælge dagens rester i form af snackposer eller salatblandinger henimod åbningstidens slutning til en billig pris.

Elevinddragelse

Mange elever vil gerne hjælpe til i kantinen, og det er derfor muligt at melde sig som kantinehjælper, når bare man går i 3. til 9. klasse. Ud fra tilmeldingerne, laves der en turnusordning, hvor der er tre til fire hjælpere på hver dag i en uge ad gangen. Typisk hjælper to til inde i boden med at tage imod bestillinger og penge, og to sørger for, at der hele tiden er fyldt op af mad på bordet udenfor boden.

17. marts 2017