Varmen på Vestermarkskolen er styret af et computerstyret CTS-anlæg (central tilstands-styring) der sørger for at tænde for varmen, så der er varme på når elever og lærere møder ind, derudover styres udsugning og ventilation også af CTS-anlægget.

Oversigt over de områder, som CTS-anlægget styrer, og som samtidig viser temperaturen på de forskellige målestationer ude og inde.

Anlægget indstilles med et tidsskema og det arbejder med historik en uge bagud, sådan at der regnes ud fra et gennemsnit af den sidste uges udetemperaturer.

Anlægget beregner altså selv hvornår det er nødvendigt at tænde for varmen ud fra flere parametre, Bl.a. udetemperatur, gennemsnittet af hvornår den har tændt for varmen den seneste uge etc.

Computerstyring af de tidsrum, hvor skolen skal være opvarmet

Det udvendige lys og ringeklokkerne er også styret af CTS-anlægget.

Anlægget er overvåget så hvis der skulle opstå kedelfejl, motorfejl eller brandalarmen starter, sender det en SMS til teknisk serviceleder som derefter kan undersøge og rette fejlen.

Rumtemperaturen i lokaler, i Svendborg kommune ligger på omkring 20⁰C, der natsænkes med 3⁰C.

Teknisk service på Vestermarkskolen justerer ventilation, vand og varme, samt aflæser målere på Vestermarkskolen, Issøskolen Stenstrup, Stenstrup bibliotek, Vestermarkskolen Ollerup, Ollerup Børnehus, Stenstrup Børnehus, Vester Skerninge bibliotek og Mariehønen (Vester Skerninge børnehave).

Skolen er opvarmet af et stort gasfyr. Et mindre gasfyr sørger for varmt vand.

varmerummet med hhv. lille og stort gasfyr samt varmtvandsbeholder.

24. marts 2017