På Vestermarkskolen indførte vi for nogle år siden teaterringning. Ligesom på teateret, hvor man varsles med et ring om, at det snart er tid at finde sin plads, således får man også et varselsring her på skolen om, at nu er det tid at trække ind i klassen, så både elev og lærer er klar til undervisning præcis når timen starter.

Det er generelt opfattelsen, at der sker hurtigere tilbagetrækning til klasserne efter indførslen af teaterringning.

Ringningen styres automatisk via et computerprogram, sådan at klokken fast ringer hver dag på følgende tidspunkter:
Der ringes kun ind - ikke ud.

Hvert ring varer i 11 sekunder.

Man støder på to forskellige lyde; der er de gamle klokker, med en helt almindelig “drrrriing” lyd, og så er der de nye klokker, der ringer med en melodisk lyd, der kun spilles indendørs.

Skulle det ske, at computeren strejker, findes der en manuel ringeknap for enden af den såkaldte “ingeniørgang”, der er en lang teknikgang, der løber mellem stueetage og kælder.

En af de nyere klokker, hvor lyden er gjort mere melodisk

En af de gamle klokker med "drriiing" lyd :)

Den manuelle klokke for enden af "ingeniørgangen"

Den såkaldte "ingeniørgang", hvor den manuelle klokke hænger